panasol έγραψε:Καλημέρα
Δοκίμασα την αυτόματη έναρξη του κλιματισμού (μέσω κινητού δηλαδή) ώστε το αυτοκίνητο να μην είναι σαν igloo το πρωί
Στο παρελθόν δούλευε κανονικά αλλά τώρα που το δοκίμασα μου βγάζει μήνυμα "error. An unspecified error occurred on the server. Please try again"
Καμία ιδέα μπας και επανέλθει;;
Thanx
vasim έγραψε:Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Έχω από τις 20 Ιανουαρίου στην κατοχή μου ένα XC40 T3 Momentum.
Του έχω κάνει 800 χλμ και τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ότι όταν πατάω το γκάζι με ταχύτητα μέσα και το αυτοκίνητο κινείται όταν το αφήσω ακούγεται ένας ελαφρύς ήχος σαν χρρρρ σαν να σέρνεται κάτι πάνω σε μία φτερωτή.
Αυτό το ακούω μόνο με ανοιχτο παράθυρο και δεν το κάνει αν του ρίξω σκληρές ή ήπιες ξερογκαζιές, δηλαδή το κάνει μόνο όταν κινείται.
Ξέρει κανένας τι μπορεί να είναι; Ο ήχος δεν είναι δυνατός, δεν ξέρω αν το κάνει σε πολλά χλμ αλλά το κάνει και για να το ακούσω πρέπει να έχει ησυχία ο δρόμος.
haralabosg έγραψε:vasim έγραψε:Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Του έχω κάνει 800 χλμ και τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ότι όταν πατάω το γκάζι με ταχύτητα μέσα και το αυτοκίνητο κινείται όταν το αφήσω ακούγεται ένας ελαφρύς ήχος σαν χρρρρ σαν να σέρνεται κάτι πάνω σε μία φτερωτή.
Αυτό το ακούω μόνο με ανοιχτο παράθυρο και δεν το κάνει αν του ρίξω σκληρές ή ήπιες ξερογκαζιές, δηλαδή το κάνει μόνο όταν κινείται.
Ξέρει κανένας τι μπορεί να είναι; Ο ήχος δεν είναι δυνατός, δεν ξέρω αν το κάνει σε πολλά χλμ αλλά το κάνει και για να το ακούσω πρέπει να έχει ησυχία ο δρόμος.
Εχεις παρατηρησει σε τι στροφες κινητηρα το ακους...? Κατι αντιστοιχο κανει και το δικο μου (V40 T3) δεν ειναι ομως ο ιδιος κινητηρας...
http://volvoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=35&t=1337&p=38967#p38967
vasim έγραψε:haralabosg έγραψε:vasim έγραψε:Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Εχεις παρατηρησει σε τι στροφες κινητηρα το ακους...? Κατι αντιστοιχο κανει και το δικο μου (V40 T3) δεν ειναι ομως ο ιδιος κινητηρας...
Κοίτα κάπως έτσι κάνει σαν ένα κροτάλισμα και πάνω κάτω σε αυτές τις στροφές, αλλά δε το κάνει μόνο κρύο. Το κάνει πάντα. Η αντιπροσωπεία λέει να πάω από κει να το δουν.
thanoolhs έγραψε:vasim έγραψε:haralabosg έγραψε:vasim έγραψε:Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Κοίτα κάπως έτσι κάνει σαν ένα κροτάλισμα και πάνω κάτω σε αυτές τις στροφές, αλλά δε το κάνει μόνο κρύο. Το κάνει πάντα. Η αντιπροσωπεία λέει να πάω από κει να το δουν.
Το κάνει και σε εμένα.
Είναι το δεύτερο XC40 t3 που έχει και το κάνει και σε αυτό και στο προηγούμενο που ήταν ακριβώς το ίδιο.
Ο ήχος δεν προέρχεται από τη φτερωτή, αλλά από το downpipe που ενώνεται με την εξάτμιση.
Εκεί ανάμεσα υπάρχει ένα σπιράλ όπου όταν περνάνε τα καυσαέρια και στις χαμηλές στροφές κάνει το συγκεκριμένο κροτάλισμα.
Μετά από κάποια χιλιόμετρα θα σταματήσει γιατί θα έρθει στο σωστό σημείο το σπιράλ από τη θερμοκρασία.
Αυτή είναι η επίσημη απάντηση από την αντιπροσωπεία.
vasim έγραψε:Επίσης μία ερώτηση ακόμα. Κάποιοι το αναφέρουν σαν ΜΥ19, ΜΥ20. Που θα ξέρω εγώ τι ΜΥ είμαι;
thanoolhs έγραψε:vasim έγραψε:Επίσης μία ερώτηση ακόμα. Κάποιοι το αναφέρουν σαν ΜΥ19, ΜΥ20. Που θα ξέρω εγώ τι ΜΥ είμαι;
και τα δύο αυτοκίνητα ήταν MY20.
Ότι κυκλοφόρησε μετά το Μάρτιο του 2019 βγήκαν με MY20 και ο t3 αποδίδει από 156 στα 163hp.
Αυτή τη στιγμή έχω κάνει 980 χιλιόμετρα και συνεχίζει να μου το κάνει το θόρυβο.
Το ίδιο θόρυβο μου έκανε και το προηγούμενο, οπότε ξέρω ότι το κάνουν όλα.
fyi το XC40 t3 MY19 που είχα κάνει test drive δεν έκανε το συγκεκριμένο θόρυβο, αλλά είχε και 10.000 χιλιόμετρα.
Δεν είναι κακό όμως να πας να ρωτήσεις, εάν και θα σου πουν ότι ανέφεραν και εμένα παραπάνω.
vasim έγραψε:2 ερωτήσεις ακόμα αν ξέρετε.
1. Πως απενεργοποιείται το Start/Stop στο ECO και στο comfort? Σκέφτομαι ότι ταλαιπωρείται ο κινητήρας και δημιουργεί τα ίδια καυσαέρια.
2. Πως μπορώ να ξεκινάω το αυτοκίνητο μόνιμα σε ένα προγραμμα; Ξεκινάει πάντα στο Comfort.
thanoolhs έγραψε:vasim έγραψε:2 ερωτήσεις ακόμα αν ξέρετε.
1. Πως απενεργοποιείται το Start/Stop στο ECO και στο comfort? Σκέφτομαι ότι ταλαιπωρείται ο κινητήρας και δημιουργεί τα ίδια καυσαέρια.
2. Πως μπορώ να ξεκινάω το αυτοκίνητο μόνιμα σε ένα προγραμμα; Ξεκινάει πάντα στο Comfort.
1. απο το menu κάνετε slide αριστερά και έχει την επιλογή Start/Stop.
2. Δεν γίνεται να το αλλάξετε. Πάντα ξεκινάει σε comfort
vasim έγραψε:Έχω την εξής απορία.
Αν πω ότι φύγω και αφήσω το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο, αλλά πάρω το κλειδί μαζί μου, και δε δώσω σημασία στο on call που μου λέει ότι το άφησα ξεκλείδωτο, μπορεί ο καθένας να μπει μέσα σαν κύριος να πατήσει το κουμπί να βάλει μπρος και να χαιρετίσει;
thanoolhs έγραψε:vasim έγραψε:Έχω την εξής απορία.
Αν πω ότι φύγω και αφήσω το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο, αλλά πάρω το κλειδί μαζί μου, και δε δώσω σημασία στο on call που μου λέει ότι το άφησα ξεκλείδωτο, μπορεί ο καθένας να μπει μέσα σαν κύριος να πατήσει το κουμπί να βάλει μπρος και να χαιρετίσει;
Για να πάρει μπρος πρέπει απαραίτητα να έχεις το κλειδί μαζί σου, αλλιώς θα έχεις ένα ανοιχτό αυτοκίνητο, χωρίς να μπορεί να το βάλει κάποιος μπροστά.
vasim έγραψε:Λοιπόν το πήγα στην αντιπροσωπεία σχετικά με το "τρίξιμο" που ακούγεται σε χαμηλές στροφές (σαν καστάνια ακούγεται) και μου έδειξε άλλα 3 (2 προς παράδοση και ένα για κάποιον έλεγχο) και όλα κάνουν τον ίδιο θόρυβο.
Οπότε το άφησα και δεν ξαναασχολούμαι.
Dimitris5940 έγραψε:Καλησπέρα στο φόρουμ,καλό μήνα και καλή εβδομάδα...Καινούργιος στο φόρουμ ,καινούργιος στα suv και κυρίως καινούργιος στη Volvo..... Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένω το καινούργιο μου Volvo xc40 d4 momentum pro με τα πακέτα Intellisafe pro,business pro,winter pro,park assist,,versatility pro,premium Hartman kardon sound,Volvo guard alarm......
Ύστερα από αρκετή έρευνα αγοράς κατέληξα σε αυτό το αυτοκίνητο πρώτον διότι πέρασαν τα χρόνια και δεν είμαστε πλέον για ταρζανιές και δεύτερον διότι μέχρι σήμερα δεν κατείχα ποτέ Volvo.....Είδωμεν.....
vasim έγραψε:Ακούω σε διάφορα φόρουμ δεξιά και αριστέρα για κάποια ανάκληση σχετικά με το αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση εμποδίου.
Έχει έρθει σε κανέναν κάτι;
billviper έγραψε:Καλημέρα σας, ζητείται XC40 facelift Momentum Τ3 1.5 με τα 163ps και αυτόματο κιβώτιο.
Επειδή κάνω λίγα χιλιόμετρα (~5k/χρόνο) μιας κι έχω 2 ακόμη αυτοκίνητα θα προτιμούσα ένα ελάχιστα μεταχειρισμένο από το να πάω σε καινούριο.
Στο car.gr πωλούνται 2 μεταχειρισμένα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις αλλά στα 33.800€, που σε αυτή τη τιμή ακυρώνεται η έννοια τους μιας και με 35.800€ το παίρνω καινούριο άμεσα (με αρχική 36.800€, αλλά το χιλιάρικο έκπτωσης στο δίνουν κατευθείαν ακόμη και μέσω τηλεφώνου).
Αν κάποιος σκέφτεται να δώσει το δικό του, ή έχει κάποιον φίλο, ας μου στείλει ένα μήνυμα. :)
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες