stratus έγραψε:Θελω και xc40 ο μπαστουνοβλαχος κοπανος.
Λοιπον αυτο το τιναγμα που ανεφερα γινοταν γιατι ειχα ενεργοποιησει το auto hold. Μιλαμε ουτε που πηγε το μυαλο μου.
Το city safety kai navigαtion μου εκαναν ενα περασμα λογισμικου και θα το παρακολουθησω.
Για αυτό και δεν πρέπει να κράζουμε πριν γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουμε. ;)
Προσωπικά έχω 800km τώρα (πριν 20 μέρες παρέλαβα) και το αμάξι είναι άλλη κλάση (προερχόμενος μάλιστα και από καινούριο BMW 2015).
Το auto hold που ουσιαστικά είναι για τα φανάρια, φρενάρει για να μπορείς ν'αφήσεις το πόδι σου από το φρένο. Και για να ξεκινήσεις π.χ. από το φανάρι πρέπει να δώσεις λίγο παραπάνω γκάζι για να ξεμπλοκάρουν τα φρένα. Είναι φυσιολογικό αυτό να γίνεται λίγο απότομα.
Πάντα το auto hold να το έχεις στο off όταν θέλεις να κάνεις μανούβρες ή να παρκάρεις!! Το γράφει και το manual άλλωστε.
Όσον αφορά το City Safety πριν 1 μήνα βγήκε καινούριο update και είναι υποχρεωτικό να το κάνουν όλα τα XC40.
Στις ρυθμίσεις έχει να επιλέξεις ανάμεσα από 3 στάδια για το πόσο γρήγορα να πιάνει. Ακόμα και στο μεσαίο που είναι το κανονικό μου έπιασε 2 φορές χωρίς να χρειαζόταν, και είναι σπαστικό αυτό το ακαριαίο και ξαφνικό φρενάρισμα που κάνει. Έκτοτε το έχω βάλει στο "αργά".